Eerder deze week werd al aangekondigd dat het Zano drone project in de problemen was geraakt doordat de Chief Executive van Torquing Group zijn functie neerlegde. Vandaag melde het bedrijf achter de populaire nano drone dat het project definitief ten einde is.

Bekendmaking

In een mail naar alle backers van het succesvolle Kickstarter project verklaard het bedrijf dat zij door recente evenementen voorzichtig hebben gekeken naar de technische, commerciële en financiële mogelijkheden van het Zano project. Na het nalopen van deze punten, en met professioneel advies, hebben de makers van de Zano drone moeten concluderen dat het succesvol afronden van het project niet meer haalbaar is. Alle schuldeisers worden volgende week door een curator gecontacteerd.

Teleurgesteld

Het Zano drone team is teleurgesteld over de uitkomst van het Zano project en wil graag iedereen bedanken die hun heeft gesteund tijdens de moeilijke periode, vooral de loyale medewerkers wiens inzet alle verwachtingen heeft overtroffen. ces-2015-booth-zanoces-2015-booth-zano

Chris Anderson

Eerder deze week sprak CEO van 3D Robotics, Chris Anderson, zich uit over crowdfunding flaters. Meerdere drone projecten omtrent drones die via crowdfunding aan investeringen komen halen het niet om het product op tijd af te ronden. Daarnaast zijn veel nieuwe technologieën intussen al geïmplementeerd in de top modellen van onder andere DJI en 3D Robotics.

0 Reacties

    Plaats een reactie