Drones zijn populair en veel bedrijven zien de potentie in deze markt. Ze starten vervolgens een project en proberen via crowdfunding websites investeringen binnen te halen. Vaak maken de bedrijven beloftes die ze niet na kunnen komen of onderschatten ze de tijd van het ontwikkelen van een drone. Chris Anderson, CEO van 3D robotics, spreekt over deze gevallen.

Zano

In de wereld van crowdfunding voor drones zijn veel populaire onbemande vliegtuigjes naar voren gekomen, neem bijvoorbeeld de Zano. Het team achter de Zano ontving maar liefst meer dan $3.500.000 dollar aan investeringen via crowdfunding website Kickstarter. Echter ervaart dit project problemen en Chris Anderson geeft zelfs aan dat het project 'dood lijkt te zijn', na een vertraging van 7 maanden.

Beloftes

Naast de bekende Zano zijn er nog veel andere zeer veelbelovende projecten geweest die de beloftes niet waar hebben kunnen maken. Projecten zoals de Hexo+ (6 maanden vertraging), de XplusOne (5 maanden vertraging) en de Airdog (12 maanden vertraging) zijn slechts een fractie van het aantal projecten die niet aan de afspraken hebben voldaan. De XplusOne en de Hexo+ hebben zelfs na de crowdfunding campagne een investering ontvangen van respectievelijk $10 miljoen dollar en $3 miljoen dollar. De Dragonfly is echter de enige echte koning van de crowdfunding fiasco's met een vertraging van 29 maanden. De geplande leverdatum was ingesteld op 31-07-13 en is nu dus ook logischerwijs door Anderson als een dood project bestempeld. chris-anderson-crowdfunding-projecten-te-laatchris-anderson-crowdfunding-projecten-te-laat

Chris Anderson

Anderson geeft echter aan dat ondanks alle mislukte projecten, hij crowdfunding projecten blijft backen. "Dit is mijn liefdadigheidswerk", aldus Anderson. Hij geniet ervan om dit soort projecten te steunen aangezien het zijn passie is en daarnaast leert hij ook nog veel van de updates van de projecten.

0 Reacties

    Plaats een reactie