Het was één van de meest succesvolle Kickstarter projecten, maar er is crisis binnen het ZANO team. Dit meldt BBC.

Gestopt

Gisteren heeft de Chief Executive van de Torquing Group, het bedrijf achter de ZANO drone, zijn functie neergelegd. Met deze keuze draait Ivan Reedman zijn rug niet alleen naar het bedrijf, maar ook naar de backers die samen meer dan 2 miljoen pond inlegden.

Reactie

Reedman, de ingenieur achter het design van de ZANO drone, vertelt in een post op het ZANO forum waarom hij stopt: "Mijn ontslag is te wijten aan persoonlijke gezondheidsproblemen en onoverbrugbare geschillen."zano-drone-drones-uav-london-uk-australia-kickstarterzano-drone-drones-uav-london-uk-australia-kickstarter

Teleurgesteld

Het bericht zorgde voor een bedroefde stemming onder de backers. Zo schreef één backer: "Duimen dat ZANO door kan gaan voor iedereen (inclusief mezelf) die zijn hardverdiende centjes heeft geïnvesteerd."

Backers

Het overgrote deel van de meer dan 12.000 backers heeft de hoop al opgegeven nog te krijgen wat ze ooit beloofd is. "De grote vraag is of er überhaupt nog iets komt."

Campagne video

In ZANO's Kickstarter-campagne video is te zien hoe de kleine drone moeiteloos een mountainbike volgt, een duiker van een klif registreert en eenvoudig foto's van een groep op het terras maakt. Dit alles met het grootste gemak, in HD kwaliteit.

Bezoek

In augustus bracht BBC redacteur Rory Cellan-Jones een bezoek aan Team ZANO in Wales om met eigen ogen te zien waar het bedrijf mee worstelt. Tijdens de eerste demonstratie was alles behalve indrukwekkend. De drone vloog maar een paar minuten, botste tegen de muur op en leverde slechte kwaliteit video. zano-droneszano-drones

Software updates

Reedman beloofde dat de problemen later d.m.v. software-updates zouden worden opgelost en dat het uitleveren van de ZANO drones aan de backers de hoogste prioriteit heeft.

Drones uitgeleverd

Een select groepje backers heeft als eerste al een ZANO drone mogen ontvangen, maar tot dusver bekend is niemand blij met hun aankoop. "Geef me mijn geld terug zodat ik het kan gebruiken voor een drone die wel werkt!", zo luidt één van de reacties op ZANO's Facebook pagina. zano-drones-backers-crowdfundingzano-drones-backers-crowdfunding

Woede

De woede onder de backers werd groter toen bekend werd dat ZANO haar eerste drones heeft gestuurd naar de personen die een pre-order geplaatst hebben op ZANO's website en dus niet naar de backers van de Kickstarter campagne. De pre-orders hebben plaats gevonden na afloop van de Kickstarter-campagne en tot teleurstelling van de backers zijn deze personen als eerste verblijd met een ZANO drone. "Het versturen van de ZANO drones naar de pre-orders en niet naar de backers is een grote fout in mijn ogen", zo vertelt David Black, een backer van het ZANO project. "De backers hebben ervoor gezorgd dat dit project tot leven kwam en dat moet de hoogste prioriteit van het bedrijf zijn."

0 Reacties

    Plaats een reactie