Nikon heeft op de Consumer Electronics Show (CES) de komst van de Keymission 360 aangekondigd. Met de Keymission 360 is het mogelijk om 360-gradenbeelden op te nemen. Ook heeft Nikon de D500-dslr aangekondigd. Deze beschikt over een 20,9-megapixelcamera en kan video's opnemen in een 4K resolutie. Het is echter maar de vraag of de D500 in de Benelux uitkomt.

Keymission 360

Op de CES, een grote technologiebeurs die jaarlijks gehouden wordt in Las Vegas, heeft Nikon de Keymission 360 tentoongesteld. Met de Keymission 360 is het mogelijk, door een wederzijdse combinatie van beeldsensor en objectief aan beide kanten, om 360 graden beelden op te nemen. De camera zet deze namelijk zelf automatisch om.

Functionaliteiten

Deze beelden worden opgenomen in een 4K-resolutie. Daarnaast is het mogelijk om met de camera onder water te filmen; hij is namelijk tot 30 meter diepte waterbestendig. Naast dat hij waterbestendig is, is hij ook goed bestand tegen bijvoorbeeld hoge druk en lage temperaturen. Verdere details over de Keymission geeft Nikon echter nog niet prijs. Naar verwachting komt hij dit voorjaar op de markt.

D500-dslr

Ook heeft Nikon de D500-dslr aangekondigd, echter heeft Nikon Benelux dit model niet benoemd, dus het is maar de vraag of de D500 in de Benelux uitkomt. De D500 beschikt over een 20,9-megapixelcamera. Het is daarnaast mogelijk om 4K video's te maken in 30fps. De D500 is de eerste camera die gebruik maakt van Nikon's Snapbridge-techniek. Hierdoor is het mogelijk om beelden middels bluetooth naar smartphones over te zetten.

0 Reacties

    Plaats een reactie