De CES 2016 in Las Vegas is gister van start gegaan en veel fabrikanten tonen dit jaar weer hun nieuwe producten. Naast de presentatie van verschillende elektronische apparaten reikt de CES ook awards uit voor de meest innovatieve producten. De populaire Lily drone won deze prijs in de categorie Unmanned systems and accessories.

Lily drone

De populaire zelf vliegende en inklapbare quadcopter Lily werd halverwege 2015 gepresenteerd. De drone werd goed ontvangen en werd wereldwijd beschouwt als een echte drone van de toekomst. Het onbemande luchtvaartuigje vliegt zelf en beschikt over een HD camera. De Lily drone won de innovation award in de categorie Unmanned systems and accessories. ces-2016-innovation-award-las-vegas-lily-drone-ricoh-theta-s-360-graden-cameraces-2016-innovation-award-las-vegas-lily-drone-ricoh-theta-s-360-graden-camera

Opmerkelijk

Het is opmerkelijk dat een drone waarvan slechts een prototype is getoond deze award in de wacht sleept. De levering van de drone werd eerder al uitgesteld naar de zomer van 2016 en beschikt over functies die andere drones inmiddels ook al hanteren, zoals de auto-follow functie. Uitvindingen zoals het ontwijksysteem van de Yuneec Typhoon H en de Xiro Xplorer 2, die ook tijdens de CES 2016 werden gepresenteerd, lijken toch betere innovaties die ook daadwerkelijk geproduceerd zijn.

Ricoh Theta S

In de categorie Digital imaging wist de Ricoh Theta S de innovatie prijs te winnen. Deze 360 graden camera speelt in op de trend van 360 graden video’s. Sinds kort is het mogelijk om via YouTube en Facebook 360 graden video’s te uploaden waarbij de kijker van de video een volledige 360 graden view heeft en zelf in het rond kan kijken. ces-innovation-award-2016-las-vegas-lily-drone-ricoh-theta-s-360-graden-camera-aanzichtences-innovation-award-2016-las-vegas-lily-drone-ricoh-theta-s-360-graden-camera-aanzichten

Drones

Deze 360 camera’s worden ook steeds vaker onder een drone gehangen. Hierdoor krijg je prachtige luchtvideo’s waarbij de kijker van de video zelf rond kan kijken. Ook voor de drone piloot betekend dit dat hij zich niet meer hoeft te focussen op het maken van de perfecte shots.

360 graden video's

Hieronder zie je twee voorbeelden van de voorloper van de Ricoh Theta S. Deze camera wordt hier gebruikt op een drone. Je kunt zelf in het rond kijken. Let op: het werkt niet nog perfect in alle browsers en soms moet je even de pagina verversen om de video goed te laten werken.

0 Reacties

    Plaats een reactie