De aandelen van GoPro zijn gisteren onder de beursintroductieprijs geraakt. De aandelen van Amerikaanse fabrikant van actiecamera’s zijn nu 8% minder waard dan de introductieprijs van juni 2014. Een aandeel van GoPro kost nu 23.15 dollar waar hij vorig jaar juni voor 24 dollar per aandeel geïntroduceerd werd. Ondanks dat het bedrijf in 2014 de winst zag verviervoudigen ten opzichte van het jaar ervoor, gaat het nu dus minder goed met het bedrijf.

Duurzaam

De actiecamera gigant lijkt de dupe te zijn van de kwaliteit van hun eigen product. Door de duurzaamheid van de actiecamera’s is het aanschaffen van een nieuw model niet snel nodig. Ook worden alle modellen regelmatig voorzien van software updates waardoor de kleine camera’s lang mee gaan.

Aandeel

In juni 2014 ging GoPro naar de beurs en het aandeel steeg in korte tijd aanzienlijk. Van 24 dollar per aandeel bij beursintroductie piekte het aandeel uiteindelijk op 90 dollar per aandeel. Door twijfels over of het bedrijf nog genoeg kon groeien is de waarde van het aandeel de afgelopen maanden aan het dalen. GoPro beschreef het laatste kwartaal ook als een moeilijke periode.

GoPro Hero 4

De nieuwe GoPro Hero 4 camera werd teleurstellend ontvangen waardoor een prijsverlaging nodig is om de vraag naar de actiecamera’s toch te stimuleren. GoPro is momenteel ook verwikkeld in verschillende rechtzaken waaronder met Polaroid. De nieuwe GoPro zou namelijk teveel overeenkomsten hebben met een Polaroid model. gopro-hero-4-aandeel-zakt-onder-beursintroductieprijs-actiecamera-amerikaanse-fabrikant-2015gopro-hero-4-aandeel-zakt-onder-beursintroductieprijs-actiecamera-amerikaanse-fabrikant-2015

Drones

GoPro was ook te kenmerken aan de ideale drone camera. Door de gimbals die speciaal voor de GoPro actiecamera’s werden ontwikkeld werden er meer modellen verkocht. Echter ontwikkelen steeds meer drone fabrikanten hun eigen camera’s en laten zij de camera’s van GoPro links liggen. Zo heeft de marktleider in de drone-sector DJI zelf camera’s ontwikkeld en heeft het bedrijf onlangs aangekondigd samen te gaan werken met camera gigant Hasselblad.

0 Reacties

    Plaats een reactie